Posted in Feeder

Distracție la caras.

Adevărul este că a trecuse ceva vreme de când nu mai pescuisem la caras, simplu, elegant și cât se poate de eficient.

Da, am prins câțiva carași la feeder. Acesta fusese planul meu de câteva zile. Merg pe lacul Bărăi, pescuiesc lejer la caras deoarece voiam liniște după partida de cu două zile înainte de pe Rădești. Despre partidă puteți citi aici.

Planul era simplu. Câțiva viermi, niște râme, ceva porumb, o nadă pe bază de făină de pește și la atac.

Ajung dimineață pe lac, ocup pontonul 29, un ponton excelent pentru pescuit la crap, fie la bomb, method, pellet waggler sau boilies. Mă uit în stânga, mă uit în dreapta și văd cum colegii de suferință pregăteau bile, porumb, pelete, senzori, minciog cu deschidere mare, etc. Ce să mai, artilerie grea pentru capturat balube. Cu toate acestea nu mă simțeam aiurea că eu pregătisem două kilograme de nadă, o lansetă de 3.30m, un coșuleț de 30gr și câțiva viermi și porumb.

În timp ce sondam, colegii de suferință începuseră focurile de artilerie. Nadă, pelete, bile, toate zburau într-un haos perfect desincronizat, localizat pe cel puțin 15 metri pătrați la distanțe variabile. Pe când îmi începeam eu pescuitul, colegii deja stăteau comozi la o bere în așteptarea unei minuni.

Pescuitul meu a început simplu și elegant. 15 coșulețe pe vadul de la 25 de metri, grupate cum nu o mai făcusem de foarte multă vreme. Ceva nu era bine. Pescuiam prea corect, prea grupat, prea curat.

Bun, o fi vreo coincidență fericită, zic eu. După nădire, atașez forfacul, încep să pregătesc viermii flotanți, beau o cafea…două…trei. Verific ultimele detalii și încep pescuitul.

Încep foarte timid. Mă așteptam. Nu v-am povestit că anul trecut, cam în aceeași perioadă mai realizasem două partide, pe același lac, exclusiv la caras la rubeziană. Reușisem să capturez 2-3 carași pe partidă și în rest crapi fără număr, așa că pescuitul la caras, acolo, pentru mine nu fusese unul foarte productiv, deși în lac sunt mulți carași care poftesc viguros la waftersuri.

Insist, nu mă las. Între timp „se fac” și viermii flotanți și trec pe viermi flotanți. Reușesc să mai păcălesc vreo 2-3 carași dar tot nu era ceea ce credeam sau speram eu să fie.

Caut în sertarul cu gândire și îmi dau seama că viermii flotanți sunt mai productivi. Probabil au o cădere mai lină sau se afundă mai greu în mâl. Era logic. Merg la geanta cu tot felul și găsesc niște pufarin cu aromă de usturoi și căpșuni. Aruncați într-o pungă și amestecați. Iau câteva boabe, pun un pufarin pe cârlig, pun și un vierme ca să se scufunde. Lansez și la nici un minut, am trăsătură. Caras. Scot carasul, relansez, alt caras.

Hopa. Merge. Și uite așa mi-au trecut cele aproape cinci ore de pescuit, cu vreo doi pești prinși pe minut și un total de 150 de carași la final. Credeam, de fapt speram, că va fi o zi relaxantă de pescuit la caras, dar nu puteam să mă înșel mai amarnic. Am tras de pești și de la lansetă ca nebunul aproape 5 ore nu pentru spectacol, nu pentru a mă umfla în pene ci pentru a-mi dovedi mie că methodul încă nu mi-a atrofiat mintea și simțurile complet, că încă sunt în stare să pescuiesc în viteză, să păstrez ritmul și să nu fac greșeli pentru a-mi eficientiza partida la maxim, precum și capturile.

A fost, per total, o partidă de pomină pentru mine. Colegii, deși nu au rupt gura târgului cu capturile, au savurat din plin evoluția mea și eu fost impresionați că am reușit să prind atât de mulți carași în câteva ore.

Nu a fost o partidă care să necesite multe cunoștințe și reglaje fine, dar a fost una în care s-a adeverit una din regulile nescrise ale pescuitului în general. Pescuitul simplu este cel mai eficient.

Fir întins !!!

One thought on “Distracție la caras.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.