Posted in Feeder

Scrisoare din Sahara

Dragă prietene, sper că această scrisoare te găsește bine și sănătos deoarece aș dori să îți povestesc despre o zi în Sahara…

În Sahara Rădeștiului, normal, doar nu credeai că am călătorit până în adevărata Sahară și înapoi.

Sahara aceasta este, contrar celei africane, plină de apă, iar peștii sunt precum ploaia în adevărata Sahara; rari. Nu spun că nu sunt pești în lacurile de la Rădești, dar cine a pescuit în ele sau a întrebat despre ele, știe despre ce vorbesc. Nu ai structură în apă, cam greu să prinzi pești constant. Ca și în Sahara. Dacă nu ai umbră, mori de cald, de sete, de foame, dar poate ai norocul de a prinde câțiva stropi de ploaie, sau pești. Deja ați înțeles ideea 🙂

Pescuitul în Sahara nu este unul tipic prin care identifici o structură și te învârți în jurul ei până găsești locul fierbinte unde peștii preferă să se hrănească. Aici singura constantă este tatonarea. Cu o lansetă tatonezi o zonă care pare promițătoare, iar cu cealaltă pescuiești la intercepție.

Peștii vin. Ca ploaia cea scumpă la vedere din adevărata Sahara, dar vin. Prinzi crap sau crapi, în funcție de noroc și de câți poți scoate din cele două intrări. Eu am scos unul și unul dus a fost.

Musai să ai cel puțin o nadă și pelete. Eu am avut Marine Shellfish de la van den Eynde și pelete de 3 mm și 4,5 mm tot de la van den Eynde. Cu peletele pe momitor am pescuit în zona sau zonele pe care le credeam eu ca fiind zone fierbinți. Cu nada simplă sau cu niște pelete de 3mm la intercepție.

Am folosit două lansete identice, Maver MV-R Commercial de 3.30m și Maver UFO Method feeder de 38gr. Cârlige…ei aici am tot schimbat, Maver CS24, CS25 de 10, 12, 14, cu bandă și spin.

Pescuitul, la fel ca și viața în Sahara nu este ușor. Este mult de muncă. Alternat momeli la cârlig, atenție maximă la clips și lansare pentru a nu împodobi malul cu prea multe cârlige și methoduri. Nu este ușor. Apoi ca să nu mai spun despre momelile și rotația lor. Trebuie musai să ai momeli mici, mari, nebun colorate și culori mai șterse, wafters, dumbells, etc. Multe combinații, puține șanse.

Singura alinare pe care o mai am și acum este aceea că nu am fost singur în această călătorie prin pustiu și că am avut cu cine să împărtășesc durerea de a privi cum colegii din oazele cu agățătură prindeau pește după pește, pe când noi sufeream intens. În încheiere, dragă prietene, dacă te vei regăsi și tu într-o zi, în Sahara Rădeștiului, nu abandona speranța de a prinde pești. Rămâi consecvent, păstrează-ți mintea limpede, gândește-te la toate situațiile în care ai fost in dificultate la pescuit și ce ai făcut pentru a ieși cu capul sus din acele situații. Adaptează-te, fii flexibil și nu îți fie teamă să tatonezi toată zona din fața ta. Norocul îți va surâde, chiar dacă mai reținut. Pește vei prinde!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.