Posted in Feeder

Radiografia unui eșec!

O partidă de pescuit de succes nu înseamnă doar zeci de crapi capturați și cădițe pline și juvelnice care stau să se rupă. O partidă de succes este și cea în care prindem 2-3 pești sau niciunul, dar înțelegem unde am greșit, suntem capabili să corectăm și data viitoare să avem rezultate mai bune. Dar ce facem atunci când cele de mai sus….nu se aplică?

Dacă citești asta și vei spune „da, acum se scoate că nu a prins și găsește motive” nu ești departe de adevăr. Diferența enormă este că motivele mele, nu sunt ca și motivele tale. Eu nu dau vina pe administrator că umblă la nivelul apei ori că aruncă azot în apă sau că nu sunt pești în apă. Motivele mele sunt reale, tangibile și surprinse pe cameră 🙂

Povestea este simplă. Într-o zi de sâmbătă decisesem să mă deplasez pe un lac drag mie, din apropierea Clujului. La Bărăi. Un lac mic, cochet și cu foarte mult pește, contrar multor voci. Dimineață pe la 7 și ceva am ajuns pe apă. Alesesem un stand pe coada lacului. Ideea era următoarea: pescuit în apă mică, în malul opus. Deoarece vremea încă era rece mizam pe zonele cu apă mică și liniștite.

Tactica și tehnica aveau să fie cât se poate de simple. Lansetă feeder Maver MV-R Commercial de 3.30m, mulinetă Maver MV-R de 4000, fir Maver Dynasty Green de 0.20mm. UFO Method feeder de 28gr, medium echipat cu un cârlig Maver CS24 de 10-12-14-16. Nu a contat 🙂

Nada Marcel van den Eynde Expanda Fishmeal iar la cârlig waftere, dumblls, culori diferite, arome diferite.

Să vă explic. Dimineața o începusem ușor. Lansam câte un method la 5 minute timp de 30 de minute, apoi crescusem timpul de așteptare la 10 minute, apoi la 15. După aproximativ o oră am avut prima prezentare pe un dumbell van den Eynde Krill&Garlic. Rateu. După trăsătură fusese un caras mic.

Încarc din nou methodul, lansez. După vreo 5 minute am un „line bite”. Sunt pe val….bine….eram pe val pentru că dintr-o dată dezastrul s-a produs.

La câțiva metri de locul meu de pescui, este un drum de piatră care din senin începuse să fie tranzitat de căruțe, un SUV, un Logan, un tractor cu remorcă, mai multe căruțe. Toate goale la dus, și pline de lemn la întors. Na….v-am zis că nu este vorba de motive ca azotul sau nivelul apei. Din păcate eu pescuiam la 35 de cm de malul opus și la 2 metri era trafic greu.

Am insistat toată ziua pe acea zonă dar și pe mijlocul standului. Niciun rezultat. Nimic. A urmat în jurul prânzului o pauză de aproximativ o oră timp în care am reușit să mai am o trăsătură de caras mic și apoi s-a reluat traficul.

Este evident că am renunțat, am strâns și am plecat cu un gust amar deoarece totul părea perfect. Locul, vremea, echipamentul, nada, absolut tot. Dar din nefericire, singurul lucru la care nu mă gândisem s-a întâmplat.

Până la urmă așa este în pescuit. Câteodată te bate lacul, câteodată te bate echipamentul, câteodată factorul „neprevăzut” și câteodată câștigă pescarul.

Fir Întins!

DSC_0472

DSC_0459

DSC_0466

IMG_20210327_104519

IMG_20210327_104537

One thought on “Radiografia unui eșec!

  1. Na ja, daca pescuitul ar fi logic, daca ar fi o stiinta exacta toti care ar da de niste instructiuni bune ar fi pescari mari! Stim ca nu e asa! In peste 50 de ani de pescuit am ajuns la concluzia ca…nu tine de pescar!😂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.