Posted in Feeder

M-am bătut singur…

Nu ne iese de fiecare dată. Câteodată ne bate standul, câteodată tactica și în puține cazuri, încăpățânarea.

Pe mine m-a bătut încăpățânarea. De ce? Păi e simplu. nu de foarte multă vreme am achiziționat două lansete Maver Ostelatto TP de 3.90 și acțiune de 40-150g. La destul de multă vreme după achiziție, decisesem că venise vremea să le folosesc.

Bine….când spun să le folosesc, adică să merg pe malul apei și să lansez cu ele cât mă ține curajul și firul și cât îmi permite mulineta.

Zis și făcut. Destinația: Lacul pescuit sportiv Câmpenești. Un lac din județul Cluj, foarte aproape de municipiul Cluj-Napoca și extrem de bine cunoscut pescarilor.

Tactica simplă: nadă, momeală pe fir de păr și pescuit la dracu-n praznic, sau altfel spus, departe….cât de departe pot.

Este o tactică sau abordare pe care o urăsc din suflet deoarece la acele distanțe se pierd multe lucruri pe drum…acuratețea pescuitului, câteodată peștii și de multe ori orice urmă de tehnică. Dar este doar părerea mea, mă puteți înjura sau o puteți respecta.

Nada: de crap. Un kilogram de Marcel van den Eynde Carp Master Expanda Fishmeal cu un kilogram de Supercrush Garlic. Nada bestială. Se colează exact atât cât trebuie, granulație fină, desfacere corespunzătoare pe substrat, rezistă la lansări în forță și miroase ca o cină de pește prăjit cu mujdei de usturoi. 😊 Glumesc parțial. Miroase extraordinar a făină de pește și usturoi. Miroase atât de puternic încât nu trebuie aditivată.

Accesorii: Lansetă Maver Ostelatto TP de 3.90 și acțiune 40-150gr, mulinetă de 4000 ( nu am mulinetă cu tambur long cast din lipsă de finanțe. Când vor fi bani, vor fi și mulinete long cast  😊 ). Fir principal Maver Dynasty Green de 0.20mm și un shock leader de aproximativ 10 metri realizat din monofilament Maver Smart MV-R Carp Feeder Mono. Da, fără textil. Nu îi văd sensul atâta timp cât lansarea este făcută corespunzător și shock leader-ul nu se rupe. Method feeder Maver UFO de 38gr, Medium și cârlig Kamasan Animal Carp PTFE de 12 legat cu mono de 0.18mm. Simplu.

Cum spuneam mai sus, tactica a fost simplă. Lansează departe, fă un vad și vezi ce se întâmplă. Așa am făcut și s-a întâmplat destul de nasol deoarece m-a bătut locul de pescuit și încăpățânarea. De ce? Păi pentru că motive 😊.

  1. Locul ales, mai bine zis zona, undeva la 90-95 de metri nu a fost cea mai bună deoarece pe substrat era multă iarbă moartă. Știți acele fire de iarbă neagră pe care le scoateți câteodată pe metod sau momitor? Alea sunt. De fiecare dată când am dat pe zone din acestea nu am prins.
  2. Încăpățânarea pentru că știam că nu voi prinde acolo, dar am insistat pentru a testa calitățile lansetei și mai ecuația constantei lansări/precizie.
  3. De fapt m-am bătut singur 😊

De prins am prins. Am lansat mai aproape de câteva ori și am prins câțiva crapi pentru poze.

Inițial crezusem că nu prind din cauză că wafterele nu se echilibrează corespunzător, cu toate acestea, chiar dacă au avut o mecanică oportună, peștii nu au poftit. Oricum toți peștii au fost prinși cu dumbells de 6mm de la Marcel van den Eynde cu aromă de Krill&Garlic. Cam singura momeală cu care prind oriunde.

 

Cam atât deocamdată până data viitoare. Nu uitați să vă abonați la acest blog și, odată cu fiecare post nou, veți fi notificat.

Fir întins!!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.