Posted in Feeder

4 reguli.

Lucrurile stau cam așa. Lumea, adică cititorii, se plâng că articolele sunt ok, dar că e prea multă reclamă. Nu știu multe, dar la facultatea vieții am învățat că reclama este sufletul comerțului.

Adică iei un produs, îi faci poze faine, mai bagi câteva rezultate excelente ca rezultat al folosirii acelui produs, un text ”care prinde” și gata. Ai reclamă, ai vânzări, ești bogat, ne vedem în Caraibe. Teoretic. Practic e mai greu, dar nu vă dau eu lecții despre marketing și economie, dar să știți că dacă o să îmi fac vreodată ”școală de pescuit” va fi de fapt facultate că școală există deja. Din start vă spun că numele va fi Facultatea de Pescuit ”Method πX”(adică piX. Deștept, nu? 😁).

Revenind acum la lucrurile serioase, și anume pescuitul, nu marketingul și reclamele agresive, articolul de azi este scurt și la subiect. Plecasem de acasă cu următoarea idee, bazată pe experiență, nu pe numărul de concursuri: dacă pun în practică 2-3 reguli de bază și le respect cu strictețe, nu se poate să nu prind.

 1. Nada să fie așa cum trebuie. Nu cu fainoșag, dar să fie adresată peștelui vizat, mecanica adecvată și, cel mai important, pescarul să aibă încredere în ea. Dacă oricare dintre aceste condiții nu sunt întrunite e nașpa. Nu spun că nu prindeți, dar poate veți prinde mai puțin și veți pleca dezamăgiți, frustrați, nervoși. Acasă postați pe facebook despre balta X că e fără pește și puteți strica afacerea omului de bună credință. În fine, discuția e lungă. O să revin cu un alt articol acid despre asta. Când o să am timp.
 2. Echipamentul să fie de încredere și adecvat. Folosiți echipamentul care a dat cel mai bun randament și în care aveți cea mai mare încredere.
 3. Distanța de pescuit. Depinde de fiecare lac în parte. Cel mai bine este să vă ghidați după ceea ce dictează peștele. Multe lacuri erau productive în zona malurilor dar datorită pescuitului intensiv la distanțe considerabile, peștii preferă acele zone. Ghidați-vă și după pescarii locului. Dacă pescuiesc departe și acolo prind, probabil că acolo trebuie să ajungeți și voi.
 4. Pescuiți exact. Vadul trebuie să fie realizat și menținut. Încercați să limitați zona nădită, nu să împrăștiați nada pe tot lacul. Oricum, aici sunt două abordări dictate de două situații. Prima situație este cea în care peștele predominant este crapul. Atunci grupați nada și/sau peletele. A doua situație este aceea unde crapul trebuie selectat dintr-o mulțime de carași. Acolo este altă poveste și o sa vă spun despre ea data viitoare.

 

Bun, cam astea au fost regulile după care m-am ghidat și să vă spun cum am aplicat.

ATENȚIE! Aici urmează plasare de produse. Dacă sunteți alergici la reclamă și începeți să strănutați sau să vă piște amigdalele, nu citiți mai departe !!!

 1. Pentru crap, pentru method, musai pe bază de fishmeal. Alegerea mea: Marcel van den Eynde Carp Master Expanda Fishmeal. Este exact ce trebuie. Culoare neutră, colare bună, miros puternic de pește, super proteică. Umectată puțin mai tare pentru a rezista lansărilor la distanță.
 2. Lansetă Maver Genesis Pro 80gr, fir de 0.20mm, method Maver UFO Medium – elasticat de 28gr. Cârlig Maver Invincible CS24 legat cu monofilament și bandă de silicon. Nu îmi place cu textil și nici nu am. Sunt sărac și nu îmi permit. 😊
 3. Distanța. Clar cât mai departe. În cazul meu undeva la 60-65 de metri. Mai departe nu pot că nu am fir textil pentru shock leader, am zis mai sus ca sunt sărac, și nu îmi permit nici mulinete long-cast. De lansete nu zic altceva decât că un feeder mai lung de 3,60m mă irită și nu îmi place. Asta e, am și eu stolul meu 😊
 4. Pescuit exact. Am pus nada într-o suprafață de maxim 2,5/2,5m. Știu, experții o băgau toată într-o suprafață cât o oală de ciorbă. 😊

P.S. momeala a fost aceeași Dumbell de la van den Eynde cu aromă de Krill&Garlic.

Gata, aici s-a terminat partea cu plasare de produse.

La finalul zilei am avut 28 de crapi aduși la poze și câte doi de căciulă scăpați. Am uitat să menționez că am pescuit pe lacul de pescuit sportiv de la Câmpenești. Data viitoare voi reveni cu un articol de pe alt lac pe care am pescuit tot la crap, folosind două tehnici diferite, cu rezultate decente. Nu bune deoarece nu sunt expert, sunt doar un pescar.

Fir întins !!!

 

2 thoughts on “4 reguli.

 1. Multumim pt. articol.
  Plasarea de produse nu ar trebui sa deranjeze, un plus pt. scriitor dar si un plus pt. cititor(nu este obligatoriu sa cumparam produsele mentionate, dar poate fi o optiune din multe altele.)
  Eu as fi interesat de un articol facut la Dunare

  Like

 2. Multumesc pentru comentariu. Corect. Plasarea de produse nu implica obligativitatea de a le achiziționa. Sunt mulți cei care nu înțeleg acest lucru și îmi aduc acuze și cuvinte urâte.
  Asa este in viață.
  Cu Dunărea sunt și eu curios, dar este, totuși, departe tare.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.