Posted in Feeder

Probabil…ultima.

DSC_0085Din păcate da. Probabil că aceasta a fost ultima partidă de pescuit din acest an. Și nu, nu sunt unul dintre acei pescari care pescuiește doar la temperaturi cuprinse între 18 și 33 de grade Celsius.

Nu, sunt un pescar care iarna se cam îmbolnăvește repede și pe care boala-l ține mult departe de malul apei. În plus, multe dintre lacurile private îngheață sau se închid pe durata sezonului rece. În situația dată mai rămân doar apele naturale sau lacurile fără prea mult pește în ele. Așa că de vreo 3-4 ani mi-am zis că nu are sens să mai forțez lucrurile, ci mai bine să mă axez pe achiziționarea de echipament nou, refacerea stocurilor de nadă, de accesorii și pregătirea noului sezon de pescuit.
Oricum, peștii își schimbă comportamentul destul de mult. Capturarea lor devine tot mai dificilă, iar rezultatele sunt, de cele mai multe ori, sub așteptări.
Din fericire am reușit să mai fac o ieșire în ultimele zile frumoase de toamnă, înainte de schimbarea temperaturii. Deoarece voiam să fie o partidă lejeră, fără bătăi de cap și cu cel puțin un crap prins de fiecare, decisesem să pescuim pe lacul sportiv de la Câmpenești. Deoarece sunasem din timp, reușisem să rezerv pontonul numărul 18, un ponton cotat ca și mediu spre bun.
Tactica evidentă avea să fie cea a pescuitului la feeder cu un coșuleț Maver UFO Feeder the 45 de grame. Optasem pentru niște momitoare mai grele pentru a reuși lansări cât mai lungi. Presimțirea mea era aceea că în această perioadă crapii se vor retrage spre zonele cu apă mai adâncă. Ba mai mult, lacul este pescuit la distanțe destul de mari, din acest motiv peștii sunt oarecum obișnuiți să primească mâncarea la acele distanțe.
Ca și echipament, am folosit dotarea standard: Lansetă Maver Genesis Pro de 3.60m și putere de lansare de 85gr. Probabil una dintre cele mai versatile lansete cu care am pescuit vreodată și imbatabilă raport preț-calitate. Fir principal Jaxon Feeder de 0.20mm, Maver UFO Method feeder de 45 de grame, in-line și un cârlig Maver Invinvible CS24 numărul 12. Nu voi detalia prea multe despre acest cârlig acum, dar voi reveni, în articolele viitoare cu mai multe despre aceste cârlige absolut impecabile.
Nada folosită nu fusese una tocmai ”ortodoxă”. Optasem pentru o combinație de tipul struțo-cămilă, însă în spatele acestei alegeri, exista și o rațiune. Decisesem să combin două kilograme de Marcel van den Eynde Super Method Mix cu un kilogram de Marcel van den Eynde Hi-Pro Specimen Carp Yellow. Cele două nade se află la polii opuși ai aromelor. Super Method Mix este o nadă pe bază de fishmeal. Granulația este medie și puterea colantă ridicată. Deși este recomandată ca o nadă pentru pescuitul la method, puterea colantă și granulația o fac perfectă și pentru alte stiluri de pescuit. Culoarea ei este una neutră și aroma predominantă este cea de făină de pește. Conținutul de particule este relativ mare, fiind constituit din produse de patiserie și semințe.
Hi-Pro Specimen Carp este o nadă cu aromă dulce de căpșuni, cu un conținut proteic ridicat si granulație mediu-mare. Aceasta este, dacă doriți, opusul Super Method Mix-ului. Motivul pentru care am combinat cele două nade este simplu. Dacă nu l-ați intuit încă, atunci nașpa. Prin combinarea celor două am obținut un mix Sweet-Fishmeal. Un mix proteic, așa ca de toamnă, cu arome dulci dar și de făină de pește. Gradul de colare a fost foarte bun. Dubiile cele mai mari le avusesem în privința culorii deoarece combinam o culoare neutră cu una galbenă, dar la final nu a fost o problemă.
Despre tactică nu sunt prea multe de spus. Am lansat circa 20 de coșulețe pe zona de pescuit după care a început așteptarea. Nu durase mult. Primul pește sosise destul de repede. Cea mai bună perioadă de pescuit a fost în intervalul orar 8:30-14. În acest interval am reușit să capturez împreună cu colegul meu Milan 14 crapi. Vârful de activitate fiind în jurul orei 10:30 când am avut 3 intrări simultane la trei din cele 4 lansete.
momeala zilei a fost peleta Dumbell de la Marcel van den Eynde cu aroma de Krill&Garlic. Aceasta nu era o surpriza pentru mine deoarece în trecut cu această peletă și aromă avusesem cele mai bune rezultate.
Pentru o posibil ultimă partidă a fost o zi reușită cu vreme bună, cu capturi și cu relaxare totală. Chiar dacă anul acesta nu voi mai pescui pe acest lac, aștept cu nerăbdare anul 2019 pentru a reveni pentru noi teste cu eșecuri și succese.

DSC_0020DSC_0052DSC_0050DSC_0046DSC_5430_DSC0278

DSC_0815DSC_0828DSC_0897DSC_0912DSC_0065DSC_0843DSC_0874DSC_0893

 

P.S.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.