Posted in Feeder

La o cărășeală de toamnă.

DSC_0769Atenție!!! Acest articol conține plasare de produse și reclame la produse care, folosite, cresc exponențial șansele de a prinde pești mai mulți și mai mari decât folosind făinuri ieftine.

 

Trebuia să specific asta deoarece unii ”cititori” sunt mai preocupați și ofensați de faptul că fac reclama anumitor produse. Ce pot spune? Ghinion! Fac reclamă la produsele cu care prind sau nu. Pam-Pam!!!

Zilele sunt tot mai scurte și tot mai reci. Din fericire toamna aceasta a fost și este, la momentul în care aștern aceste rânduri, foarte blândă cu noi pescarii. Poate mai blândă decât ne-am fi așteptat și am fi meritat.

Cine ar fi sperat la temperaturi de 24-26 de grade la sfârșitul lui Octombrie și chiar și în Noiembrie. Văzând aceasta stare de fapt, îmi fusese tot mai greu să mă abțin și să nu evadez câteva ore la o partidă scurtă de pescuit la caras.

Desigur, cea mai simplă și mai la îndemână metodă este  cea a pescuitului la feeder.

Echipamentul: simplu. O lanseta Tubertini Trinity Feeder LIght echipată cu o mulineta MAP Carptek de 3000 și un fir textil de 0.10mm. Am decis să folosesc această lansetă light deoarece nu știam la ce anume să mă aștept din partea peștelui țintă: carasul. Pentru aceasta am ales vârful de 1oZ și firul textil pentru a putea vedea chiar și cele mai fine ciupituri.

Pentru partea terminală am utilizat un momitor method Maver UFO de 28 de grame deoarece tactica mea fusese aceea de a pescui cât mai aproape de malul opus, loc în care, în general peștii se simt cel mai în siguranță. Cârligul cu care am început a fost un Maver CS 24 numărul 10 deoarece speram ca la începutul partidei să capturez un crap. După aceea am schimbat cârligul, alegând același model, dar în mărimea 16.

Nada și momeala: o combinație nouă pe care nu o mai folosisem niciodată. Marcel Van den Eynde Expo si Marcel van den Eynde Carassio Yellow. Folosisem aceste două nade și trecut, dar niciodată în această echipa. Plecasem de la premisa ca nu se poate întâmpla nimic rău dacă voi combina două nade cu arome dulci, fresh pentru un pescuit la caras. MVDE Expo este o nada roșie cu granulație mediu-fină și putere colantă ridicată. Aroma este dulce, de melasă și caramel și se adresează peștilor precum crapul, linul, plătica și chiar și babușca. Deși aroma este dulce, după umectare nada are un gust sărat, însă nu extrem de pronunțat. MVDE  Carassio Yellow este o nadă cu granulație medie spre mare. Aroma este una foarte fresh de citrice. Conține multe particule de patiserie, semințe și este, și ea, sărată la gust. Nada se adresează prin excelență carașilor, dar granulația mare și aroma o face pretabilă și pentru pescuitul crapului. Pentru a împrospăta aroma și pentru a încerca să stimulez apetitul carașilor într-un timp scurt, am adăugat și jumătate de plic de aditiv MVDE Brasem T-Orange care este un aditiv cu aromă foarte dulce de caramel cu o tentă de citrice (portocală).

Momeala a variat de la viermi la pelete. Viermii fuseseră foarte apetisanți pentru peștii de talie mică precum obleți, boarțe, etc. De departe, cea mai productivă momeală a fost peleta Dumbell MVDE cu aromă de Banane.

Tactica: a fost foarte simplă. Am ales locul de pescuit foarte aproape de malul opus, într-o zonă plată. Am lansat aproximativ 10 coșulețe după care am început pescuitul. Am constatat trei lucruri interesante. Primul ar fi acela că trăsăturile carașilor mai mari erau extrem de fine. Niște ciupituri fine și rapide. Inițial crezusem că sunt peștii de talie mică ce se luptau cu peleta. Abia târziu am realizat că erau de fapt carași frumoși. A doua constatare a fost aceea că dacă peleta era așezată în interiorul momitorului și, implicit a nadei, trăsăturile erau mai rare și apăreau după o perioadă mai lungă de timp. Ideea era aceea de a încărca momitorul și de a așeza peleta chiar deasupra, cu cârligul îngropat și peleta deasupra, jumătate scufundată în nadă. Cea de a treia constatare a fost aceea că peștii ”acționau” în valuri. Aveam 2-3 intrări după care urma o perioadă de liniște. Același comportament fusese observat și la partida anterioară din vară. Momentan nu am un răspuns pentru acest comportament. Probabil că va trebui să investighez mai mult. Mă gândesc la o alternare între un pescuit cu method feeder și feeder clasic. Scopul feederului clasic fiind acela de a duce mai multă nadă pe vad pentru a menține densitatea de pești. Rămâne de testat.

 

DSC_0706DSC_0762DSC_0699DSC_0711DSC_0733DSC_0773DSC_0796DSC_0807

 

P.S.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

2 thoughts on “La o cărășeală de toamnă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.