Posted in Feeder

Despre cum era să ”fac lampă”.

_DSC0424Eu zic să nu fim snobi și să recunoaștem că se întâmplă. Nu este ceva ieșit din comun și nici rușinos. Se întâmplă celor mai buni dar și celor începători și nu este mereu din vina lor. Poate au cele mai bune intenții, cele mai bune nade, momeli și tactici, dar de cele mai multe ori nu ai ce face. ”Shit happens” cum spun americanii, se întâmplă să mergem la pescuit și să nu prindem nimic.

Am pățit-o și eu pe unul dintre cele mai bine populate lacuri din județul Cluj. Lac pe care în general nu prindeam sub 15 crapi pe zi, în regim C&R, evident. Știam teoria, știam nada, gramajul method feederului, cârligul, ce mai? Eram blindați, eu și colegul meu Milan.

Tactica era cea clasică, pescuitul la feeder cu un Method Mave UFO, in-line sau elasticat. Totul era standard, lanseta de 3.60m, pescuit la vreo 40-45 de metri, momeala Dumbells de la Van den Eynde sau Carp Pellets de 8mm.

Nada fusese un o combinație nouă pentru mine din nouă nade clasice: Marcel Van den Eynde Super Method Mix și Marcel Van den Eynde Marine Green Shelfish Mix. Două nade destinate pescuitului la feeder. Granulațiile sunt diferite. Super Method Mix are o granulație medie, culoare relativ neutră și miros puternic de fishmeal. Este un mix colant, pretabil pescuitului peștilor de talie mare. Acest mix poate fi foarte ușor îmbunătățit prin adăugarea de particule precum pelete sau semințe variate. Puterea colantă face posibilă înglobarea unei cantități însemnate de astfel de particule. Marine Green Shellfish Mix este o nadă de culoare verde cu un puternic miros de fishmeal și scoică. Granulația ei este foarte fină însă puterea colantă este bună pentru a fi folosită singură pe method feeder sau în combinații pentru pescuitul la feeder sau plută.

Prin amestecul celor două nade rezultă un mix de culoare verzuie, cu miros puternic de făină de pește și scoică. Gradul de colare este foarte bun pentru a se fixa cu încredere pe method feeder chiar și pentru pescuitul la distanță.

Partida a început destul de lent, așa cum eram obișnuit. Pe acest lac prefer mereu să îmi construiesc vadul treptat, câte un method feeder lansat la 5 minute timp de aproximativ o ora. In general, după acest interval peștii devin activi.

Încă de la început am observat o problemă și anume aceea că la fiecare recuperare, method feederul era plin de iarbă moarte, de culoare neagră. Pentru mine acesta era un semn destul de sumbru deoarece atunci când pescuiesc pe astfel de zone peștii sunt foarte dificil de prins dacă nu imposibil.

Mare parte din partidă s-a tradus prin căutarea unui loc de pescuit curat în care puteam spera la capturi. Din nefericire nu am reușit să găsesc un astfel de loc ceea ce anunța un eșec lamentabil.

Norocul meu a fost cu colegul meu Milan care avea în față o zonă curată, motiv pentru care în timp ce eu căutam zone curate, el aducea la mal crap după crap, reușind să salveze ziua și să confirme teoria pe care o aveam eu despre amestecarea celor două tipuri de nade și anume că dacă iei doua nade care individual funcționează perfect și le amesteci, obții o nadă și mai bună 😊

Partida a durat până în preajma orei 16 când, amenințați de ploaie, am plecat spre casă. Colegul meu Milan a fost campionul absolut al zilei, pe când eu am reușit să spăl rușinea cu o lansare ”ratată” ce a aterizat mult spre dreapta, absolut întâmplător în zona pescuită de Milan, reușind să capturez un crap la un Dumbell Van den Eynde cu aromă de crab.

Astfel reușisem să nu fac lampă….

P.S.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

_DSC0424_DSC0756

 

_DSC0278DSC_5430_DSC0499

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.