Posted in Diverse

Propunere indecenta

downloadStați, stați !!! Nu mă blocați, nu mă raportați și nu îmi ștergeți postarea. Este vorba despre o ”propunere indecentă” dar nu una vulgară sau cu subînțeles.

Normal, înainte de a ajunge și la propunerea efectivă trebuie să vă povestesc puțin, promit că puțin de tot, despre cine este această propunere.

Vă voi ține în suspans, sper eu, așa că nu îi voi divulga numele din prima. Vă voi spune, în schimb câte ceva despre el. da, este un el, cred eu. Dacă aveți o altă părere, poate fi și o ea cu toate că este, de fapt, un neutru.

Nu are nume, dar este destul de mic, ingenios construit. Manipulat conform cerințelor, devine mai mare, mult mai mare. Este ușor și foarte practic de transportat. Încape într-o geantă, într-o pungă de nailon sau într-o plasă de rafie, depinde din ce zonă sunteți. Al meu era legat de rucsacul militar în care îmi căram accesoriile, mulinetele, mămăliga, cârligele, etc.

De foarte multe ori îl păstram în portbagaj cu săptămânile. Nu părea să aibă o problemă deoarece îndura cu stoicism toate vicisitudinile naturii și ale omului.

Odată ajuns în starea lui de ”folosire” acesta varia ca și dimensiune. Depinde mult de unde îl luai și de cât erai dispus să plătești pe el.

În sinea lui își făcea treaba, însă treaba pe care o făcea era și este extrem de murdară și de dăunătoare.

Îl văd. În general el apare pe facebook, că doar este și el un ”animal” social, frate cu pescarul dacă ar fi posibil, i-aș descrie exact în același fel, pe ”el” și pe pescar deopotrivă. Dar asta mai jos. Apare pe facebook destul de des, prea des chiar. Pare foarte mândru. Nu știu dacă în sinea lui el este chiar așa, dar sigur pescarul are grija necesară să îl prezinte cu mândrie.

l-am căutat online, este acolo, în magazine, la prețuri mici. Ieftin, gata să fie cumpărat și, mai târziu, prezentat cu mândrie pe facebook sau pe la prieteni.

Din păcate este și există. Și ca să nu vă mai țin în suspans voi divulga numele acestui accesoriu care, la fel ca și cel care îl utilizează, poate fi descris doar ca O MIZERIE!!

Numele lui este Juvelnicul de Sârmă. Această mizerie comercializată cu patos și la prețuri infime de către unele magazine de pescuit și importat de unii importatori, nu dăm nume că să nu ne supărăm, face furori prin lacurile și râurile din România.

Această mizerie comercială se vinde ca pâinea caldă pescarilor care nu se îndură să plătească 10-20 de lei în plus pentru un juvelnic din material textil.

Această mizerie distruge într-un mod absolut barbar înotătoarele peștilor, solzii, provocându-le răni, de cele mai multe ori cauzatoare de paraziți, infecții și moarte.

La început vă spuneam despre o ”propunere indecentă”. De ce indecentă? Pentru că acum, probabil că mulți din cei care folosesc această mizerie, mă înjură, sper. Sper pentru că dacă mă înjură, înseamnă că știu și să citească, deși cred că nivelul celor care folosesc această mizerie nu este unul foarte ridicat. Teoretic știu să citească și să scrie dacă au cont de facebook.

Indecentă propunere pentru că acum, sper că și cei care comercializează aceste mizerii, mă înjură dar mai sper că dacă ar renunța pentru o secundă la număratul banilor, ar înțelege cât de mult rău fac.

Sper că mă înjură și patronii de lacuri care permit utilizarea lor (+ cea a aricilor/bombelor. Monturile acelea finuțe cu 6-8 cârlige) și care, pentru bani își riscă și își periclitează peștii.

Ah, aici ar trebui să adaug că pe multe lacuri cu regim C&R este permisă folosirea juvelnicelor de sârmă, dar patronul strâmbă din nas când îi spui că ai juvelnic ecologic/de competiție de 4 metri și că nu rănești/omori nimic și că totul e eliberat.

Indecentă deoarece chiar nu s-a gândit niciun importator să renunțe la importarea lor sau vreun ”manager” de magazin să interzică vânzarea lor?

Dar stați așa! Acum vine partea cea mai indecentă și mai scandaloasă dintre toate!!! ȘOC !!!! Nu s-a gândit niciun importator/magazin să dea o mega lovitură de imagine și să demareze o campanie de schimb unu la unu sau de plată a diferenței? Ce vreau sa spun? Vreau să spun că de ce nu lansează brandul X sau Y o campanie care să sune cam așa: vii la noi cu juvelnicul de sârmă și noi ți-l înlocuim cu unul din material textil? Dacă ne gândim că un juvelnic de sârmă costă cam 40 de lei în magazin, într-un depozit este mult mai ieftin. Sau mai există și varianta mai puțin șocantă, dar totuși vulgară: noi îți luăm juvelnicul de sârmă și pentru diferența de bani, primești unul din material textil, mai fish friendly.

Știu că este scandalos, strigător la cer și de-a dreptul insultător la persoană, dar dacă ne gândim puțin că printre mulți pescari români este nevoie de civilizare și educație de orice fel, nu ar fi interesant ca ceastă să înceapă de undeva??

Ar mai fi trebuit să întreb tot aici despre instituțiile de protecție a mediului, dar am un feeling că nu are sens.

Despre ANPA sau AJPS nu are sens să întreb. Este ca și cum aș întreba o himeră, o legendă moartă de ce nu face ceva.

Fire întinse!!!

P.S.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.