Posted in Feeder

O poveste de pe Someș.

_DSC0615Filosofia nu este foarte complicată. Vreme bună, cald si ape curgătoare curate sau în curs de curățire.

 

Când toate acestea se întâmplă un lucru este cât se poate de clar: pescuit la feeder pe râu. Două-trei zile fără ploi și eram sigur că apa va fi mult mai curată și nivelul mult mai scăzut. Am plănuit, ne-am pregătit și veștile despre starea apei erau atât de motivante încât decisesem să ne deplasăm la locul de pescuit cu o zi mai devreme. Bine, nu chiar o zi, dar vineri seara eram deja acolo, pregătiți pe metereze.

Pregătiserăm locul de dormit, toaletasem locul de pescui în așa fel încât să putem pescui absolut în siguranță și fără obstacole. Ba mai mult de atât, pregătiserăm și o grămadă de nadă pentru a o arunca pe locul de pescuit de cu seara.

Noapte decursese destul de bine. Agitație și somotei, vreo 6. Nu mari, nu mai mari de 40cm. Dimineața, însă, atunci începea adevărata distracție.

Lansetele, Maver Genesis Pro de 3.60 și putere de lansare de 85gr, pregătire, monturile așteptau, unele de cu seara, altele proaspete, de dimineața. Monturile simple dar eficiente, așa ca pentru un pescuit frumos pe Someș cu capturi nenumărate.

Nada de la Marcel van den Eynde, Gold-Pro, Record Silver si Secret, dulce la miros și îmbietoare. Caramel, melasă, coco belge erau mirosurile ce ieșeau din găleată în timp ce amestecam totul uscat. Gustul sărat și mirosul dulce erau cele două extreme de la care ne așteptam la rezultate incontestabile. Culoarea galbenă și densă fusese întreruptă pe alocuri de pesmetul englezesc roșu și galben, tot de la Marcel van den Eynde. Toate acestea fuseseră atent pregătite. Nada umectată cu răbdare, sitată și asezonată cu viermi opăriți, pregătită la consistența și gradul de colare optim pentru ceea ce ne aștepta în față. Întinderea de apă, adâncă până pe la piept, destul de repede și cu substratul plin de prundiș. Locul perfect pentru mreană, scobar, clean, morunaș, batcă. Ce mai? Ne așteptam la orice și la tot.

Începutul partidei nu anunța nimic spectaculos. Aproximativ 20 de coșulețe cu nadă fuseseră lansate pe vadul de la aproximativ 30 de metri și apoi începuse așteptarea capturilor.

Nu era nimic special în această partidă de pescuit. Lucrurile decurgeau normal, așa cum ar fi trebuit să decurgă o zi normală. La ivirea zorilor, lansetele fuseseră lansate. Vremea era frumoasă, fără prea multă ceață și dimineața călduță.

În mare parte povestea frumoasă se termină aici deoarece ceea ce s-a întâmplat pe durata zilei a fost cât se poate de ciudat și enervant. Totul a început cu cei 3-4 somotei capturați în repeziș, pe vadul nădit de seara. Apoi a culminat cu capturarea a doi pui de avat și cu un val interminabil de obleți, beldițe și porcușori. Cam așa am ținut-o toată ziua, cu câteva mici excepții: câte un morunaș, un clean sau o mreană mică.

Indiferent de momelile încercate, obleții fuseseră cei care dădeau tonul trăsăturilor, motiv pentru care restul capturilor fuseseră doar accidente fericite.

Am constatat că pentru moment Someșul, în zona aceea, este sufocat de pești de talie mică. Datorită vremii și a stării Someșului din ultimele luni, peștii nu sunt grupați pe locurile normale deoarece locurile fuseseră puțin sau deloc pescuite. Partida fusese ciudată deoarece nu ne așteptam să capturăm somn în repeziș, dar măcar am învățat că se poate.

Per total a fost o partidă ciudată dar, cu toate acestea, nu ne dăm bătuți și vom reveni pe același loc, în curând. Până la urmă avem o revanșă de luat !

_DSC0615

_DSC0521Montura Feeder

_DSC0493_DSC0501_DSC0508

 

P.S.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

One thought on “O poveste de pe Someș.

Comments are closed.