Posted in Diverse

Ești pescar român dacă….

UntitledPreludiu: nu doresc să generalizez ci mai degrabă să încerc să ironizez și, totodată, să trag un mic semnal de alarmă asupra realității destul de dureroase.

 

Ideea a pornit de la un articol scris de către colegul de suferință într-ale pescuitului și bloggeritului Sorin Tot. Articolul poate fi citit aici (și chiar vă rog să faceți asta), dar vă sfătuiesc să citiți și acest articol ironic sau nu. Sorin prezintă în articolul său o viziune pozitivă, idealizată, pe de altă parte eu prefer partea sumbră și pesimistă despre ceea ce înseamnă sau nu să fii pescar (român).

Ideea este simplă. În decursul anilor am avut de-a face cu toate speciile de pescari și multe dintre trăsăturile acestor specii mi-au rămas întipărite în memorie. Acum, pentru că am posibilitatea mi-am zis: de ce nu?

Așadar mai jos aveți câteva motive pentru care și tu ai putea fi pescar român:

 1. Ești pescar român dacă pregătirile pentru următoarea partidă de pescuit începe cu ”bere, mici…”
 2. Ești pescar român dacă întrebi despre nade de crap pe 5 pagini de facebook dar tu la final nădești tot cu TTX.
 3. Ești pescar român dacă dai cu ”pită” pe cârlig, nu nădești și la final ești nervos că ”nu are balta pește”.
 4. Ești pescar român dacă îți prezinți cu mândrie captura ținută într-un juvelnic de sârmă.
 5. Ești pescar român dacă pozezi cu mândrie cu captura aruncată pe jos prin iarbă. Mai grav e că peștii răniți se eliberează.
 6. Ești pescar român dacă mergi la pescuit și uiți să iei acasă dozele/sticlele de bere și caserolele de la micii cu care ai început lista.
 7. Ești pescar român dacă mergi sa prinzi pește și nu la pescuit. (asta e așa, mai profundă)
 8. Ești pescar român dacă tu ai scule bune și faci mișto de cei care nu le au (chiar dacă în majoritatea cazurilor prind mai bine decât tine deoarece tu ești papagal, nu pescar)
 9. Ești pescar român (de competiție) dacă faci mișto de cei care sunt pescari de plăcere și mereu îi minți că ți-e teamă să nu își afle rețetele în loc să înveți lumea să pescuiască.
 10. Ești pescar român dacă duci acasă toți peștii prinși ca să ai cu ce te lăuda în fața vecinilor.
 11. Ești pescar român dacă reții tot puietul ca să ai ce da de mâncare pisicii.
 12. Ești pescar român dacă pui poze pe facebook cu pești răniți, morți sau prinși la echipamente de braconaj ca să te mândrești.
 13. Ești pescar român dacă pe malul apei deschizi portiera mașinii ca sa bubuie muzica/manelele mai bine cu sunet surround.
 14. Ești pescar român dacă nu te poți limita la spațiul tău de pescuit și simți nevoia să îți lansezi monturile peste cele ale vecinilor.
 15. Ești pescar român dacă primul tău comment la o poză cu pești mulți este ”locația?”.
 16. Ești pescar român dacă reacția ta vizavi de lacurile C&R este ”cum adică să mă duc să prind și să le dau drumul?”.
 17. Ești pescar român dace ”se umflă fasolea în tine” când cineva îți atrage atenția față în față sau virtual că nu ai eliberat un pește sălbatic reproducător.
 18. Ești pescar român dacă reacția ta după o partidă nereușită este ”îmi bag @#$% în ea apă că nu sunt pești” când de fapt ar trebui să te gândești unde ai greșit și să începi prin a renunța la TTX-ul ăla sfânt.
 19. Ești pescar român dacă ai scule de ultimă generație, dar tu nu ai cele mai elementare noțiuni de pescuit sau bun simț.
 20. Ești pescar român dacă ai citit cele 19 puncte și acum mă înjuri și ești supărat pe mine în loc să te înveți minte și să știi că poți fi pescar bun și civilizat și cu bani puțini dar cu niște bun simț.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

 

Untitled

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.