Posted in Feeder

Din cand in cand mai pescuiesc si la crap…

Crap 2

Casă, muncă din nou casă. Pescuit, muncile câmpului, casă, muncă, pescuit și tot așa. Ultimele săptămâni au fost foarte grele și obositoare. Din acest motiv articolul de azi va fi scurt și la subiect.

Nu sunt cel mai mare fan al pescuitului la crap. Da, știu că în trecut vedeam doar crap la match, la feeder, la rubeziană, însă în timp mi-am dat seama că pescuind exclusiv doar la crap pierdeam foarte mult din alte aspecte, cele mai importante, ale pescuitului precum tactica, tehnica de finețe, și cam tot ceea ce gravitează în jurul pescuitului de pești mici și medii, alții decât crapii.

Cu toate acestea, câteodată, simt nevoia să ies din zona pescuitului de plăcere și să aduc vreo doi-trei crapi în minciog.

Pe scurt decisesem să mă deplasez pe lacul sportiv de la Câmpenești, un lac foarte frumos și extrem de bine îngrijit de către Primăria Apahida.

Pentru că nu am foarte mult timp la dispoziție, totul se va desfășura pe repede înainte și voi lăsa pozele să vorbească.

Stilul: Feeder. Metoda de pescuit pentru care optasem a fost cea a pescuitului la method feeder. Metodă clasică, simplă și mai mereu câștigătoare.

Accesorii: Lansetă de feeder de 3.60 metri, acțiune medie, echipată cu o mulinetă de 4000 și fir Jaxon Satori Feeder de 0.20mm. Probabil unul dintre cele mai bune fire pentru pescuitul la feeder de pe piață la ora actuală. Rezistent, rigid și cu excelente calități scufundătoare.

Method feederul folosit a fost clasicul Maver UFO Feeder. Din nefericire am constatat că foarte mulți pescari cu pretenții nu știu foarte multe despre acest model de feeder. Am mai scris despre acest model de feeder anul trecut, și atunci afirmam despre el că nu este un feeder frumos, nu are un design atrăgător, însă dacă am învățat ceva în viața mea de pescar este că nu voi plăti niciodată brandul, designul și numele asociat unu accesoriu ci voi prefera mereu utilitatea. Revenind, Maver UFO feeder nu este frumos ca un Preston sau promovat ca și un Guru, dar este practic, ușor de folosit și de încredere. Pentru partidă alesesem un in-line de 38 de grame.

Nada: nada pentru care optasem nu era una nouă pentru mine. Marce van den Eynde Marine Green Shelfish cu spirulină. Prima dată când utilizasem această nadă nu fusesem foarte încântat de felul în care se amestecase. Prinsesem pești, însă mecanica nu eram ceea ce îmi doream. Deoarece este vorba despre o nadă cu un conținut ridicat de făină de pește, scoică și spirulină, este o nadă foarte fină, de culoare verde și cu un miros și gust greu dat de amestecul ingredientelor de mai sus. Ceea ce trebuie subliniat, însă, este faptul că această nadă necesită atenție. Umectarea trebuie realizată în minim 3 etape și apoi trecută prin sită deoarece se creează mici bulgărași care sunt fie mai umezi sau mai uscați și nu permit o fixare corectă pe method. Dacă sitați nada cel puțin odată, veți obține un amestec absolut fantastic. Fin, colant și foarte activ. Odată ajuns pe substrat mixul este foarte activ, el creează un nor atractiv în zona method feederului.

Tactica: simplă ca bună ziua. Pescuit la vreo 40 de metri, cu firul clipsat am lansat cam 6-7 methouri în decurs de 5 minute, apoi am pus cârligul și am început pescuitul. Lansări la interval de timp de maxim 7 minute.

Momeala: tot anul trecut testam niște pelete ce urmau să fie lansate pe piața de către compania Marcel Van den Eynde. Anul acesta testările s-au materializat într-un nou produs: Marcel Van den Eynde Dumbells de 6mm. Aceste pelete pentru fir de păr sunt disponibile în 6 arome: Banana, Mango, Wild Berry, Crab, Liver și Krill&Garlic. Am rotit toate modelele pe durata zilei și cea mai productivă a fost cea de Krill & Garlic. Aceste pelete au o aromă foarte puternică, rezistă atât pe fir de păr cu bandă de silicon cât și pe fir de păr cu spike.

La finalul celor câteva ore de pescuit ( nu foarte multe deoarece temperaturile fuseseră destul de ridicate ) am terminat cu 20 de prezentări din care un crap a rupt firul și unul s-a eliberat în drill.

Mai jos puteți vedea povestea partidei în poze.

Maver UFO Feeder
Maver UFO Feeder
Maver UFO Feeder 2
Maver UFO Feeder
Van den Eynde Marine Green
MVDE Marine Green Shelfish
Nada Nesitata
Nada ininate de sitare
Nada Sitata
Nada dupa sitare
Marine Green detaliu
Nada pregatita pentru method
Momitor
Method feeder-ul incarcat
VDE Dumbells 1
MVDE Dumbells 6 mm
VDE Dumbells 2
MVDE Dumbells 6 mm
P1210408
Atentie la neatentie. Lansetele lasate nesupravegheate pot atrage dupa sine sărituri nedorite in apă cu sau fara recuperarea lansetei.

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

De asemenea nu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.