Posted in Nade si momeli

Nada săptămânii.

Îmi amintesc şi acum, cu drag de începuturile mele ca şi pescar „sofisticat”, atunci când începusem să folosesc rubeziana. Când pusesem prima dată mâna pe rubeziană, ştiam că de acolo vor începe toate „relele”.

Din acel punct începeam să mă dezvolt ca şi pescar. Accentul începea să cadă tot mai mult pe detaliile tehnice combinate cu diversele tipuri de nade pe care le testam, singure sau în diverse combinaţii. Nu eram pretenţios. Încercam totul, descopeream, învăţam. Voiam să ştiu totul.

Tot cu nostalgie îmi amintesc de tehnica şi echipamentul folosit în acea primă partidă de pescuit la rubeziană. Totul scârţâia, rola era împrumutată de la un mare pescar Clujean, Cristi. Elasticul era mult prea subţire iar lipsa mea de experienţă mult prea mare. Îmi era teamă să folosesc rubeziana la întreaga ei lungime, de aceea foloseam o rubeziană de vreo 10 metri. Dacă v-aş spune că îmi amintesc şi pluta cu care pescuisem, probabil mi-aţi spune că sunt nebun, mai ales că toate se întâmplau prin 2007.

Toate detaliile îmi sunt proaspete în minte, dar ceea ce mi-a rămas mereu întipărit adânc în memorie este nada folosită atunci. Van den Eynde Expo fusese nada folosită atunci.

Obişnuiam să folosesc foarte des această nadă în trecut, dar mai apoi, din motive necunoscute, încetasem să o mai folosesc. Totul s-a schimbat în urmă cu vreo doi ani când am reînceput să o folosesc.

Van den Eynde Expo este o nadă „allround” care poate fi folosită ca atare sau în combinaţii cu alte nade, în funcţie de peştele ţintă. Personal prefer să o folosesc simplă sau combinată cu aditivi dulci precum Brasem, Big Fish sau Strawberry sau cu particule precum British Bread, porumb sau pelete.

Expo este o nadă cu aromă dulce dar sărată. Mirosul este unul ce aduce foarte mult cu melasa sau ciocolata. Culoarea este roşie. Ştiu că în trecut afirmasem că nu folosesc prea des nada roşie pe lacuri, însă Expo este o excepţie. Revenind la culoare, doresc să menţionez că această nadă este concepută în aşa fel încât culoarea să nu spele de pe particule în timp. De asemenea, folosind această nadă, nu veţi rămâne coloraţi pe mâini.

Granulaţia nadei Expo este medie cu un conţinut ridicat de făinuri de patiserie şi seminţe cerealiere. Gradul de colare al nadei este destul de ridicat ceea ce permite folosirea ei în ape adânci. Un alt atu al faptului că nada este colantă este acela că poate să transporte o cantitate însemnată de particule atât de necesare pescuitul peştilor de talie medie şi mare.

Încercaţi această nadă cu încredere pentru pescuitul a plută, la match, la runeziană, la feeder clasic sau method feeder. Eu cu siguranţă o voi folosi cu cea mai mare încredere în anii ce vor urma.

 

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

 

De asemeneanu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.