Posted in Diverse

Şi cu bune şi cu rele

Unii pescari ii spun „gherlă” pe când alţii îi spun „lampă”. Oricare ar fi preferinţa voastră, semnificaţia este aceeaşi: să mergi la pescuit şi să nu prinzi nimic. Eu, personal, prefer varianta de „lampă”. Are o aură de speranţă în spate. Oricât ar fi de nereuşită partida de azi, mai există o speranţă în zilele ce vor veni.

Exact parte de o lampă am avut şi eu sâmbăta ce a trecut. Evident că pregătirile au fost intense, calculele bine puse la punct. Cu toate acestea am reuşit să am parte de o zi de pescuit fără nicio captură. Ba mai mult, chiar de o performanţă: nici măcar o trăsătură. Este cu adevărat o performanţă, trebuie să recunosc. A trecut multă vreme de când am plecat de pe apă fără nicio captură sau trăsătură.

 

Cu toate acestea sunt aici, scriu despre asta câteva rânduri, fără ruşine sau frustrare. Este ceva ce se întâmplă fiecărui pescar (cred şi sper 🙂 ) cel puţin odată în viaţă. Mie mi s-a întâmplat de atât de multe ori încât am pierdut şirul. Am făcut lampă la concursuri, la pescuit de plăcere. La naiba, am avut zile întregi în care nu am prins nimic, şi cu toate astea nu este o ruşine.

Dacă e să stai jos, la o bere rece sau o limonadă cu gheaţă, şi să te gândeşti la motive ale eşecului, îţi vei da seama că în fapt este vorba despre un pescar care se confruntă cu realităţi care nu mai ţin de el ci u factori externi ce nu pot fi controlaţi.

Eu am identificat o cauză majoră a eşecului meu de ieri: trăim în România. Celelalte cauze sau motive sunt direct derivate din prima. Peştii sunt în perioada de depunere a icrelor. Am văzut câţiva peşti prinşi sâmbătă şi erau efectiv umflaţi cu icre. Este evident ca dragostea trece prin stomac, dar în cazul peştilor, acum, dragostea vine prima iar chestiunile de stomac, după. Al doilea motiv, care derivă şi el din cel enunţat ca fiind cel mai important, este acela că nivelul apei părea să fi scăzut, suspect de recent aş adăuga eu, cu aproximativ 15-17 cm. Desigur că şi acesta este un factor care influenţează masiv comportamentul peştilor.

În final tot ce pot spune este că oricum am lua-o, administratorul lacului este cel care îşi taie de două ori craca de sub picioare pentru că pescarii vor fi nemulţumiţi, iar peştii nu îşi vor putea depune icrele. Oricum ar fi, este o adevărată ruşine.

Locaţia nu contează, contează doar ca patronii de lacuri să înţeleagă că pescarii plătesc pentru nişte servicii pe care ei, patronii, le viciază şi îşi atrag oprobiul pescarilor şi pierderea clienţilor.

 

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

 

De asemeneanu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.