Posted in Nade si momeli, Uncategorized

Nada saptamanii!

Imi amintesc si acum, cu drag si nostalgie, un film al marelui pescar Bob Nudd in care povestea despre legendarul Marcel van den Eynde pe care il numea ” The Master Mixer” datorita modului in care isi prepara nadele si minutiozitatea cu care pregatea mixurile.

Din acest motiv, voi incepe o rubrica noua in care voi incerca sa prezint diverse nade si mixuri, toate preparate fie de catre legendarul pescar Belgian, fie produse sub egida brandului omonim.

Prima nada cu care as dori sa incep este van den Eynde Turbo.

Această nadă este de culoare neagră şi are o granulaţie medie spre fină. Mirosul este unul dulce, o combinaţie foarte plăcută de caramel cu vanilie. Caracteristica principală a acestei nade este gustul. În mod normal nadele au un gust neutru. În cazuri extrem de rare nadele sunt foarte dulci. Ei în cazul nadei Van den Eynde discutăm despre un gust foarte sărat.  Aceasta este şi caracteristica nadei Turbo. Este o nadă a contrastelor. Mirosul dulce şi apetisant contrastează cu gustul sărat. Evident că în spatele acestui fapt există date ştiinţifice care demonstrează că o nadă sărată sau dulce poate schimba alcalinitatea apei din imediata proximitate a zonei nădite.

Un alt detaliu de care trebuie să ţinem cont în momentul utilizării nadei Tubo este acela al umectării şi al mecanicii. Discutăm aici despre o nadă colantă şi grea care se adresează apelor adânci sau cu un curent uşor şi mediu.
Deşi se recomandă ca o nadă pentru babuşcă şi peşte alb în general, Turbo are un conţinut ridicat de spărtura de seminţe. Partea cea mai frumoasă este versatilitatea ei. Fiind o nadă cu putere colantă ridicată, ea poate transporta o cantitate însemnată de particule cum ar fi porumbul, peletele, alte seminţe, etc. Fiind şi oarecum grea în cazul unei umectări mai intense, ea va lucra uniform la nivel de substrat. Dar trebuie menţionat că este o nadă uşor de mixat şi a cărei mecanici poate fi foarte uşor ajustată doar din simpla umectare şi sitare.

 

Nada van den Eynde Turbo este disponibilă în două variante de culoare: Classic(brună) şi Black(neagră).

 

Până la următorul articol va rog să nu uitaţi de pagina noastră de facebook. Cu un click aici şi un like ne ajutaţi să creştem.

 

De asemeneanu uitaţi şi de pagina oficială de facebook Van den Eynde Romania. Un click aici şi un like va ajuta pagina să crească şi veţi fi mereu informaţi cu privire la noutăţile van den Eynde şi diverse reţete de nadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.