Posted in Diverse, Noutăţi

Anul marilor decizii !!!

Nu sunt un pescar bătrân, pescuiesc de vreo 23 de ani, dar sunt anumite lucruri din viaţa unui pescar pe care acesta nu le poate uita.

Nu voi uita niciodată începuturile într-ale pescuitului cu mămăligă, pesmet, monturi rudimentare şi rezultate îndoielnice. La fel nu voi uita niciodată ajutorul oferit de internet şi posibilitatea de a explora realităţi nebănuite pentru un simplu pescar. Cum aş putea uita concursurile la care am asistat „din spate”, însă acelea nu au fost cu adevărat surse de învăţare, poate ştiţi şi voi ce oameni cu ce atitudini discutabile sunt majoritatea dintre cei ce concurează.

Am descoperit apoi filmele care circulau pe internet şi astfel am făcut cunoştinţă cu pescarul de competiţie care m-a inspirat ce mai mult în viaţa mea de pescar: Bob Nudd. Nu voi uita niciodată acele filme vechi în care pasiunea şi dăruirea se îmbinau pentru a explica modul în care se pregăteşte o line, cum se aşează plumbii şi cum se sondează adâncimea apei. De asemenea nu voi uita modul în care povestea despre un alt mare campion care a influenţat lumea pescuitului de competiţie dar şi de plăcere: Marcel Van den Eynde.

Despre Marcel Van den Eynde, Bob Nudd povestea cum acesta obişnuia să pregătească nadele, motiv pentru care îl numea „the master mixer”(maestrul amestecurilor) şi despre cât de multă atenţie şi dăruire punea în pregătirea nadelor dar şi a partidelor de pescuit.

Nadele Van den Eynde au fost primele nade „de firmă” cu care am avut plăcerea de a pescui. Mereu mă surprindeau trei lucruri la aceste nade: mirosul extrem de dulce şi plăcut, gustul lor foarte sărat şi lejeritatea cu care se puteau amesteca pentru a obţine mecanica dorită.

Din nefericire pentru mine am descoperit mereu noi şi noi nade, astfel nadele Van den Eynde au trecut in plan secund, iar cu timpul ele au fost tot mai greu de găsit în magazinele fizice din zona în care trăiesc.

Cu toate acestea am decis ca anul 2017 să fie dedicat în totalitate nadelor Van den Eynde motiv pentru care nu voi pescui cu alte nade decât cele produse sub brandul marelui campion Belgian.

Nu ştiu la ce să mă aştept, însă cu siguranţă va fi plăcerea mea absolută de a pescui din nou cu aceste nade care încă fac victime în concursurile de pescuit din întreaga Europă.

Nu uitaţi să vizitaţi pagina noastră de facebook cu un simplu click aici.

 

 

Nu uitaţi să vizitaţi pagina noastră de facebook cu un simplu click aici.

4 thoughts on “Anul marilor decizii !!!

 1. Si totusi,, nu de putine ori, mamaliga bate nadele de magazin. Mai ales daca o mai si combini cu cate ceva tot natura,

  Like

 2. Ce crezi ca are in plus nada VDE comparative cu altele ( si de top: Sensas, Dynamite Baits, si mai jos Benzar, Senzor) ?
  Merita diferenta de bani, si aici ma gandesc la pescarul recreativ ?
  Daca este sa o comparam cu nadele romanesti, care at fi trebui sa fie create pentru pestii din apele noastre, este VDE o nada care sa mearga mai bine ?

  Like

 3. Traditie, versatilitate și varietate.
  Nu exista nada perfecta, asa ca si VDE va avea esecuri dar si rezultate foarte bune. Diferenta de bani este data de calitatea ingredientelor si de brand. Ingredientele sun cele folosite in nadele de top, pretul brandului este unul decent comparativ cu cel obscen al sensasului sau cel mediocru al Benzar Mix.
  Nu stiu daca este o nada care merge mai repede, insa varietatea pe care o ofera ajuta la obtinerea rezultatelor.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.